Met Repair Café de afvalberg te lijf

Defecte apparaten, gescheurde kleding, gesneuvelde meubels, kapotte fietsen – weggooien dan maar? En de afvalberg nog groter maken? Dat hoeft niet; vaak is een eenvoudige reparatie genoeg om het voorwerp weer bruikbaar te maken. Wie daar hulp bij wenst, komt zaterdag 4 juni naar het Dorpscentrum.

Van 10 tot 13 uur doen vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest hun best om meegebrachte kapotte spullen uit het huishouden weer te maken. Iedere bezoeker krijgt hulp bij het repareren van kapotte dingen van thuis. Denk maar aan spullen van hout, kunststof, keramiek, metaal, kleding en textiel, apparaten met een stekker, fietsen, speelgoed, meubels, computers en aanverwante apparatuur. De deskundige vrijwilligers (m/v) helpen graag, in een sfeer van gezelligheid en ontmoeting. In zeven van de tien gevallen slaagt de reparatie en wordt de afvalberg van Oegstgeest niet nog groter. Een vrijwillige bijdrage om het Café in stand te houden wordt op prijs gesteld. Kijk verder op repaircafeoegstgeest.nl

Iedere Nederlander gooit per jaar gemiddeld 490 kilo afval weg. Die ontstellende hoeveelheid moet omlaag en daarom verzorgt Milieu Centraal de ‘week zonder afval’, van 30 mei tot 5 juni. Op de website milieucentraal.nl staan zeven eenvoudige manieren om de
persoonlijke afvalstroom te verkleinen.