Repareer vakantiespullen met Repair Café

Repair Café Oegstgeest assisteert weer bij het maken van dingen die kapot gingen maar nog goed bruikbaar zijn. Denk aan het opblaasbeest dat lek raakte, de scheur in een shirt, de rugzak met een los riempje, de zaklamp die dienst weigert. In drie van de vier gevallen vinden vrijwilligers in het Café de oplossing en kan het voorwerp gemaakt en wel mee naar huis. Het gebeurt zaterdag 3 september, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum.
Naast vakantiespullen repareren de vrouwen en mannen van het Café alledaagse dingen uit het huishouden. Ze zijn deskundig op allerlei gebied: elektrische gebruiksvoorwerpen, fietsen, textiel en kleding, meubels en houtwerk, speelgoed, keramiek en kunststof, computers en bijbehorende apparaten. Met de eigenaar zoeken ze een oplossing voor het probleem en vaak kan het dan thuis een tweede leven krijgen.
Het spaart de portemonnee en de afvalberg; het maakt zowel de eigenaar als de reparateur tot een tevreden mens. Bovendien is het Café een bron van gezelligheid en ontmoeting, zoals dat altijd gebeurt in het Dorpscentrum. Meer op www.repaircafeoegstgeest.nl

‘Niet weggooien, maar repareren’, dat is de inzet van vrijwilligers van het Repair Café. Foto PR/RCO