Twee keer groen:

Statiegeld via AH schenken aan het Repair Café

Statiegeldflessen krijgen extra groene waarde als ze worden ingeleverd bij Albert Heijn aan de Irislaan en het Terweeplein. De inleverautomaat biedt de bezoeker de gelegenheid om het statiegeld te schenken aan een goed doel: aan Repair Café Oegstgeest, de vrijwilligers die eens per maand alledaagse spullen repareren en daarmee het klimaat iets gezonder houden.

Bij de flessenautomaat van beide AH-filialen hangt vanaf 1 oktober de oproep om het statiegeld te schenken aan de stichting Repair Café Oegstgeest. Dat kan eenvoudig door op het scherm de keuzeknop ‘doneren’ in te drukken. Het geld wordt dan gereserveerd voor het bekende, groene vrijwilligersinitiatief dat maandelijks zoveel mensen blij maakt met een geslaagde reparatie van dierbare spullen. De stichting ontvangt geen subsidie maar is afhankelijk van giften van het publiek. Hiervan wordt onder andere gereedschap gekocht en kleine materialen die nodig zijn voor reparaties. Daarom zijn giften via het statiegeld extra welkom in de maand oktober.