Niet weggooien, maar maken met het Repair Café

Kapot, versleten of vastgelopen? Wacht nog even met weggooien! Een eenvoudige reparatie zou best nog eens kunnen lukken en het voorwerp weer bruikbaar maken. Wie daarbij hulp wenst, bezoekt zaterdag 1 oktober het Repair Café dat tussen 10 en 13 uur actief is in het gezellige Dorpscentrum van Oegstgeest.

In ieder huishouden gaat wel eens wat kapot: een kledingstuk, een lamp, een fiets, een elektrisch apparaat, een computer, een meubelstuk, wat dan ook. Niet meteen in de vuilnisbak ermee. Bedenk dat het nog gemaakt zou kunnen worden als er maar hulp was van iemand die er verstand van heeft. Zulke mensen zijn te vinden bij Repair Café Oegstgeest, een groep vrijwilligers die maandelijks hun deskundigheden beschikbaar stellen aan iedereen die komende zaterdag binnenloopt in het Dorpscentrum. De bezoeker bekijkt samen met de reparateur hoe het probleem valt op te lossen; in zeven van de tien gevallen lukt het ook. Dat is niet alleen interessant of leerzaam, het leidt ook tot leuke gesprekken en ontmoeting. Bovendien spaart het de afvalberg, het milieu en de portemonnee. Een vrijwillige bijdrage voor het Café wordt op prijs gesteld.

Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zijn bedreven in het repareren van allerlei gebruiksvoorwerpen.
Foto PR/RCO