Gezellig repareren
met het Repair Café

Van rammelkast naar fiets. Van schroothoop naar broodrooster. Van scheur naar mooi shirt. Deze kleine wondertjes gebeuren zaterdag 4 februari in het Dorpscentrum, tussen 10.00 en 13.00 uur. Bezoekers krijgen hulp van vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest om kapotte spullen uit het huishouden te repareren.
Het Dorpscentrum (Lijtweg 9) is de ontmoetingsplaats voor Oegstgeest. Hier kan iedereenzijn eigen kapotte spullen (leren) repareren samen met handige dorpsgenoten. De vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zijn deskundig op allerlei gebieden: kleding en textiel, computers en aanverwante zaken, fietsen, elektrische en elektronische apparaten, speelgoed, meubels, keramiek, plastic en metaal. Dingen samen weer maken levert een tevreden gevoel op. Het spaart het klimaat, de portemonnee en geeft minder afval.
Bovendien zorgt het Café altijd voor gezelligheid: dorpsgenoten ontmoeten elkaar weer eens bij de koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Met vaardige hand brengen naaisters van het Repair Café ook kleding weer in orde. Foto RCO/PR