Repair Café pept het huishouden op

In het huishouden slingeren altijd wel een paar kapotte dingen: een trui, een fiets, een tuinstoel. Goed dat ze nog niet meteen weggegooid zijn. Want met reparatie worden deze spullen vaak weer bruikbaar. Wie hierbij hulp en advies wenst, komt zaterdag 4 maart naar het Dorpscentrum. Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest onderzoeken het kapotte ding en repareren van 10 tot 13 uur alles wat een tweede leven verdient.
Met welke spullen kunnen mensen naar het Café komen? Denk aan kleding en textiel, fietsen, meubels, elektrische en huishoudelijke apparatuur, speelgoed, tuinspullen, computers en aanverwante apparatuur. Voorwerpen van hout, metaal, keramiek of kunststof
zijn welkom. De vrijwilligers beschikken over kennis, ervaring en gereedschap waarmee ongeveer zeven op de tien reparaties slaagt.
Wie assistentie van het Café benut, voorkomt afval, zorgt voor minder CO2 en spaart de portemonnee. Bovendien levert een bezoek aan het Café altijd verrassing, ontmoeting en gezelligheid op. Een vrijwillige bijdrage voor het Café wordt op prijs gesteld.

Kapotte dingen uit het huishouden krijgen bij het Repair Café vaak weer een tweede leven. Foto PR/RCO