Eerste diploma’s uitgereikt


frontfoto2

Op zaterdag 24 augustus was het Repair Café te gast in Klooster Duinzigt, een prachtige locatie. Veel bezoekers kenden deze plek nog niet; zij waren blij verrast dat Oegstgeest zo’n mooie accommodatie heeft.
Zeven kinderen en één volwassene hebben in de workshop fietsband plakken laten zien dat ze alle 16 stappen kunnen doorlopen om dit voor elkaar te krijgen. Hun inspanning werd beloond met de uitreiking van een diploma.diplomaworkshopFietshandel Bike Totaal zorgde voor al het materiaal en ook nog voor een bandenplaksetje voor degenen die hun diploma haalden. De workshop werd door Cor Fortgens opgezet en met vader en zoon Arciszewski uitgevoerd (zie foto).

teamworkshop
In totaal werden in dit Repair Café 88 reparaties uitgevoerd in drie uur! Hulde aan alle vrijwilligers, niet alleen de reparateurs maar ook aan de cateraars die met ingrediënten, gesponsord door Albert Heijn, voor een heerlijke lunch zorgden. En alle andere enthousiaste mensen die bij Repair Café zijn betrokken, rond de dertig deze keer. Dat enthousiasme wordt ook duidelijk overgedragen aan de bezoekers.
Leuk aan Repair Café is ook dat nieuwelingen zich naadloos voegen in het geheel. Ze nemen meteen een taak op zich en je hoort ze niet meer, ze draaien mee als ervaren krachten. Spontaan kwam Hans Stauttener binnenwandelen die voor Radio Oegstgeest een video maakte over het Repair Café.

Er zijn veel meer foto’s te vinden onder het menu foto’s. Degenen die het er niet mee eens zijn dat hun foto(‘s) op de site staan, kunnen een mailtje sturen naar ons emailadres. De foto’s worden dan verwijderd.

Veel bezoekers gingen enthousiast naar huis met hun gemaakte apparaat, sommigen moesten een onderdeel vervangen en anderen moesten constateren: het is echt kapot, dit kan ik gerust weg gooien. En heel herkenbaar hoorde je ook: toen ik thuis was deed ie het niet, en hier doet ie het wel. Het is net zoiets als bij de tandarts: je gaat ernaar toe met kiespijn en als je er bent is het over.
Het topstuk van de dag was toch wel het maken van een Ipad. Eigenaresse is een meisje van 10, dat hier lang voor gespaard heeft. Een deel van een stekkertje zat vast. Arnoud van der Schrier, de computer reparateur heeft dit euvel heel creatief opgelost. Lees er meer over op de site.

Kortom, je mist iets als je er niet bij bent. Kom naar het volgende Repair Café op zaterdag 28 september in de Jenaplanschool De Kring.