Knuffels en poppen in het Repair Café.

Knuffels en poppen in het Repair Café.

Konijn Sanne van eigenaar Edzard kreeg  een lekker warme oranje sjaal  en mutsje  op haar versleten,  koude hoofd en reuze konijn Nijntje,  met een grote scheur in haar rug, werd  vakkundig geopereerd door poppendokter Heleen van het Repair Café Oegstgeest.  Ook de driejarige Benthe werd blij gemaakt met de reparatie van haar favoriete Electro-spel en de eigenaar van de grote blikken hijskraan uit de 70er jaren, die niet meer ‘hapte’, kan hem nu eindelijk aan zijn kleinzoon cadeau doen, dankzij de reparatie met een stukje fietsspaak. Zo gaat dat in het Repair Café!
Erik van Leest, 7 jaar oud, had gekozen voor een bezoek aan het Repair café boven de intocht van Sinterklaas én de aankomst van opa+oma op Schiphol na lange afwezigheid, vertelde zijn vader Arjan. Logisch als je weet dat hij zijn eigen kapotte bestuurbare auto thuis helemaal zelf uit elkaar heeft gehaald en de batterij heeft vervangen door een zonnepaneeltje. Een reparateur in de dop!

Img_3300

Foto’s : Marka Bordewijk. Klik op de foto voor meer foto’s.

De jongste reparateur vandaag was ietsje ouder, 13 jaar. Bas Juffermans repareerde met veel plezier in hoog tempo van alles. Zo kreeg hij een musicerende kerstman, waarvan een van de batterijen geen contact meer maakte, weer aan de praat: “Gewoon een bruggetje gemaakt met een kabeltje!”  Mevrouw Hoogestein, met haar 78 jaar onze oudste reparateur, pakte samen met een bezoekster een antieke stoel aan. En geeft zo de kunst van het stoelen matten door aan de volgende generatie.
De ploeg groeit nog steeds. Tijdens het Café dat deze keer te gast was bij basisschool De Vogels in Poelgeest hebben zich, aangetrokken door de geweldige sfeer, alweer spontaan 2 nieuwe vrijwilligers aangemeld.

Veel knuffels, speelgoed, skelters, steppen en kinderfietsen werden onder handen genomen, meegebracht door de vele kinderen die deze keer het Repair Café bezochten.
Maar ook werd er gerepareerd aan een antieke klok, xylofoon, iPod, cupcake-rekje, camera, waterkoker, decoupeerzaag, microscoop, blender, cd-speler, fietsen, tafelkleden, laptops, truien met gaatjes, etc, etc, teveel om op te noemen!  Onder het genot van koffie, koek en limonade en voor de vrijwilligers een lunch gesponsord door Albert Heijn, werden weer bergen werk verzet,  98 reparaties in 3 uur tijd! “U bent een genie!”, zei een tevreden bezoekster tegen de reparateur die haar had geholpen.  Volgende maand, zaterdag 28 december, is er weer een Repair Café in Oegstgeest, dan in de Openbare Bibliotheek/ K&O