Spreekuur voor zieke poppen en knuffels

Mist Poppedeine een arm of been? Is het oor van Bruno de Beer gescheurd? Kom dan naar het spreekuur van de poppendokter, op zaterdag 25 januari in de Gevers- Deutz Terweeschool in Oegstgeest. De hele ochtend zijn vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest (RCO) in de weer om zieke poppen en knuffels beter te maken, en ook om kapotte spullen uit het huishouden te repareren. Defecte dingen met en zonder stekker, van hout, metaal of kunststof, textiel, kleding, meubels of speelgoed, een computer met storing, een probleempje aan de fiets – de reparateurs van RCO staan u gratis terzijde met een oplossing. Want weggooien, dat zou toch jammer zijn.

Foto Marka Bordewijk
Foto Marka Bordewijk

Klik hier voor nog meer foto’s.

De reparateurs van het Repair Café hebben vaak ‘doorgeleerd’ in hun hobby. Of ze zijn vanuit hun vak gewoon erg handig. Ze hebben tijd en zin om Oegstgeestenaren bij te staan bij het opknappen van dingen die het niet verdienen om in de vuilnisbak te verdwijnen.
Op zijn toernee langs Oegstgeester ontmoetingsplaatsen stelt het RCO op zaterdag 25 januari zijn werkplaats op in de Gevers-Deutz Terweeschool, Terweeweg 106. Tussen 10 uur ’s morgens en 1 uur ’s middags kan iedereen binnenlopen met alles wat kapot is en gerepareerd kan worden door handige dorpsgenoten. Er is limonade voor de kinderen, koffie en thee voor ‘grote’ mensen en ruimte voor ontmoeting met vrienden en bekenden.
Spandoeken en vlaggen wijzen de weg naar de plek waar kapotte dingen een tweede leven krijgen, vooral ook zieke poppen, knuffels en speelgoed.