Wegens succes herhaald – scherp de tuin in met Repair Café

Een scheur in uw tuinbroek, de elektrische heggenschaar hapert, de tuinstoel staat op instorten en de snoeischaar is bot als een boterspaan. Verdwijnen uw voorjaarskriebels op zo’n moment? Hoeft helemaal niet. Breng uw afknappers op 24 mei mee naar het Repair Café en knap ze op, samen met deskundige vrijwilligers uit Oegstgeest.

 

In het Gemeentecentrum, Lijtweg 6 kunt u die zaterdag van 10 tot 13 uur in de eerste plaats terecht met alledaagse kapotte dingen die eenvoudig gerepareerd kunnen worden: dingen van hout, metaal, textiel, dingen met een stekker, fietsen, elektrotechniek en ict. Handige en deskundige dorpsgenoten leveren gratis technische hulp. Ze laten zien hoe deze spullen best een tweede leven kunnen krijgen en niet meteen in de vuilnisbak hoeven te belanden. Dat is groen, goed voor de portemonnee, gezellig en je steekt er wat van op.

 

In het bijzonder is dit Repair Café gericht op de tuin en tuingereedschap. Dus dat kapotte elektrische tuingereedschap, breng het mee. Het wankele tuinmeubilair, het krijgt hier een opknapbeurt.

 

Alle botte snij- en snoeiwerktuig wordt schoon en scherp voor wie meedoet aan de workshop ‘Scherp de tuin in’, gegeven door drie vaardige lieden. Op 22 maart trok de workshop ook al veel belangstelling, dat was in de Montessorischool. Wie toen verhinderd was, kan nu weer terecht. Voor de echte tuinliefhebber is dit het moment.

Samen tuingereedschap opknappen, geholpen door een handige dorpsgenoot. Op 24 mei in het Gemeentecentrum, tussen 10.00 en 13.00 uur.
Foto Frans Malten

 

Duurt het misschien even voordat u aan tafel zit met een reparerende dorpsgenoot? Niet erg, u belandt bij Repair Café Oegstgeest zeker in een leuk gesprek met een (on-)bekende. Of u pikt nuttige informatie op aan de leestafel en drinkt gratis een kopje koffie of thee. Ook kinderen zijn welkom, met of zonder te repareren ding.

Meer informatie op Facebook en Twitter.