Ronde Tafel Oegstgeest overhandigt cheque aan Repair Café

Tijdens het drukbezochte Repair Café, afgelopen zaterdag te gast in het Dorpscentrum, kwam een aantal leden van de Ronde Tafel Oegstgeest op bezoek. Zij overhandigden een cheque ter waarde van €1534,- aan de vrijwilligers van het Café. Een fantastische gift, die met grote dank in ontvangst genomen werd. Het geld wordt besteed aan onder meer een steekkar, nieuw gereedschap en ander zeer gewenst klusmateriaal. Zo kan het Repair Café de komende jaren nog beter uitgerust de kapotte huisraad van bewoners van Oegstgeest een tweede leven geven.

IMG_3503

Klik hier voor meer foto’s

En dat laatste gebeurde, zoals altijd, non-stop van 10 tot 13 uur. De 22 reparateurs van het Café namen samen met bezoekers bijna 100 meegebrachte voorwerpen onder handen. Zo’n tweederde daarvan kon na een geslaagde reparatie met een blije eigenaar mee naar huis.

Rond lunchtijd bracht Hugo van der Meij, van het Visgilde aan de Lange Voort, persoonlijk kibbeling voor alle vrijwilligers. Hij was tijdens een vorige editie van het Repair Café zo goed geholpen – zijn defecte strijkplank was weer gebruiksklaar gemaakt – dat hij graag iets terug wilde doen.

Zaterdag 22 november is het Repair Café te gast bij Basisschool De Springplank. Deze keer in samenwerking met Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel.