Zonnig feest bij 1-jarig bestaan

Onder een zomerse zon hebben dorpsgenoten meegevierd dat Repair Café Oegstgeest nu één jaar actief is. Tijdens het samen repareren van alles wat kapot ging in en rond het huis, was er nog even tijd voor een ‘Lang zal hij leven’, een woordje van initiatiefnemer Tet Hiltermann en financiële steun vanuit de schare bezoekers. Het was hard werken èn feesten die zaterdag van 28 juni, op het intieme schoolplein van Jenaplanschool De Kring, locatie Willibrord, aan de Rhijngeesterstraatweg.

113 Kapotte voorwerpen gingen door de handen van de vrijwillige reparateurs, in samenspel met de betreffende eigenaren. Wat werd er zoal gratis gered van de afvalberg? Een klassieke bandrecorder, een espressoapparaat, een pop zonder been, een te lange spijkerbroek, een gescheurde fietstas, een step met ontwricht stuur, een staande schemerlamp, een gps voor de auto en een bijna doorgezakte tuinstoel. Gelukkig was de ploeg reparateurs op volle sterkte, mede dank zij een aantal invallers op de plaats van vaste vrijwilligers met verplichtingen elders.

Met stralend gezicht kon Tet Hiltermann, die in mei 2013 begon met het Repair Café in Oegstgeest, wijzen op een geslaagd eerste jaar: ‘We hebben veel deskundige, fanatieke reparateurs die alles onder handen nemen. Daarnaast gastvrouwen en –heren plus mensen die voor de organisatie zorgen. Samen ruim 30 personen, met allerlei achtergronden en in leeftijd variërend van 14 tot ruim 80 jaar. Allemaal uit Oegstgeest en directe omgeving.’

‘We zijn iedere maand een graag geziene gast bij steeds een andere organisatie in het dorp. Per keer ontvangen we zo’n 150 mensen, waaronder veel trouwe bezoekers. Dit vrijwilligerswerk is alleen mogelijk geworden door twee jaar gemeentelijke subsidie en de materiële steun van talrijke lokale ondernemers. Om de komende jaren op eigen benen te kunnen staan, roep ik allen die ons een warm hart toedragen op een jaarlijkse donatie te doen. Treedt toe als Vriend van het Repair Café, schenk ons een tientje of meer en schrijf dan uw naam in een radertje op onze vriendenvlag. Zo verstevigen we de basis van het café en wordt zichtbaar hoe sterk het werk verankerd is in Oegstgeest.’

REPAIR CAFE 28 JUNI 2014 08
Tet Hiltermann, trekker van vrijwilligersproject Repair Café Oegstgeest, nodigde bezoekers zaterdag uit het werk te steunen met een jaarlijkse gift. Wie een tientje of meer doneerde, kon zijn naam laten noteren op een radertje van dit milieubewuste mechaniek.

Klik hier voor meer foto’s

En terwijl het repareren gewoon verder ging, lieten de vele bezoekers een aanzienlijk bedrag aan bankbiljetten neerdwarrelen in de ‘Vrienden’-pot. Wie het project alsnog wil steunen met een jaarbedrag, kan dat digitaal kenbaar maken via www.repaircafe.nl/oegstgeest/vrienden.

Het feest van Repair Café Oegstgeest was een echt dorpsfeest door de geweldige medewerking van velen. Jottem verraste allen met cake en boterkoek; buurtvereniging Buitenlust zette drie feesttenten op; Albert Heijn (Lange Voort) regelde koffie, thee en limonade; partycentrum La France leverde broodjes aan de vrijwilligers; accordeonist Raphaël Martirossian strooide met zomerse klanken; jongleurs Fré, Lucas en Pjotr waren verbazingwekkend handig met gereedschap; Elektro World stelde twee tv-schermen op waar foto’s en filmreportages van HS-Productions te zien waren. En dat allemaal in de fraaie entourage van Jenaplanschool De Kring, locatie Willibrord.