Bij Jottem gratis hulp bij reparatie van bijna alles

Niet weggooien, maar maken! De meeste dingen die in en rond huis kapot gaan, hoeven echt niet meteen naar de vuilnisbak. Met wat handigheid is het probleem vaak te verhelpen. Wie dat niet zelf kan, krijgt zaterdag 23 augustus hulp van de vrijwillige reparateurs van Repair Café Oegstgeest. Moet de rugzak van een brugpieper opgelapt worden? Een scheur in je zomerjurk? Een apparaat dat niet meer werkt? Een lek in het luchtbed? Breng het mee naar activiteitencentrum Jottem aan de Louise de Colignylaan 29 in Oegstgeest. Tussen 10.00 en 13.00 uur wordt hier (bijna) alles gerepareerd, gratis nog wel, inclusief koffie of thee. Goed voor het milieu en nog gezellig ook. Kinderen zijn er welkom.

aankondiging augustus
Repair Café Oegstgeest is zaterdag 23 augustus te gast bij Jottem. Als altijd zijn kinderen er welkom.

 

Repair Café Oegstgeest is weer iedere maand ergens in het dorp te gast om samen kapotte dingen te maken. Deskundige vrijwilligers helpen graag met het repareren van allerlei spullen: huishoudelijke apparatuur, meubels, houten of metalen voorwerpen, speelgoed, textiel, computers, randapparatuur en software, fietsen, noem maar op.

De reparateurs laten de bezoeker die dat kan, ook meewerken aan de reparatie. Zodat de bezoeker er iets van opsteekt en, zo mogelijk, het probleem een volgende keer zelf oplost. Bij ieder Café staat ook een doe-het-zelftafel: iedereen kan hier vrij aan de slag met gereedschap, al dan niet begeleid door een deskundige.

Naar het Repair Café ga je ook voor de gezelligheid. Je ontmoet er allerlei dorpsgenoten en maakt een praatje bij de koffie of thee. Het is leuk om de bedrijvigheid mee te maken en te zien hoe de meest uiteenlopende zaken een tweede leven krijgen. Op een leestafel ligt allerhande informatie over het zelf aanpakken van dingen, beschikbaar gesteld door de bibliotheek van Oegstgeest.

Het werk van Repair Café Oegstgeest is altijd gratis. Wie toch iets van zijn waardering wilt uitdrukken, kan kiezen. Of de bezoeker laat een vrijwillige bijdrage achter in de pot op de ontvangsttafel. Dat helpt bij het bestrijden van onkosten. Of de bezoeker wil bijdragen aan het voortbestaan van dit vrijwilligerswerk op langere termijn. Voor minimaal tien euro per jaar, betaald aan de inschrijftafel, mag men zich Vriend van Repair Café Oegstgeest noemen. Zo’n donateur mag bovendien zijn of haar naam bijschrijven op een van de Vriendenvlaggen die maandelijks wapperen.

Kijk verder op Twitter, Faceboek, affiches en folders.