Samen spullen herstellen bij Repair Café

Gaat er iets in of rond het huis kapot, gooi het dan niet meteen weg. Vaak is de schade best te herstellen. Wie zelf niet handig is, bezoekt op zaterdag 28 maart het Repair Café van Oegstgeest. De vrijwilligers zitten tussen 10.00 en 13.00 uur klaar in het Dorpscentrum (Lijtweg 9) om samen met de eigenaar allerlei spullen te repareren. Het is gratis, gezellig en goed voor het milieu.

Reparateurs van Repair Café Oegstgeest zijn thuis op velerlei gebied: elektra, elektronica, hout en meubels, textiel, fietsen, speelgoed, ict en aanverwante zaken. In zes van de tien gevallen lukt het om de aangeboden spullen echt te repareren. Dit gebeurt in goed samenspel tussen de bezoeker en de reparateur. Mensen die slechts behoefte hebben aan advies van een deskundige, kunnen zelf aan de slag met gereedschap en materialen.

Het Café levert ook gezellige ontmoeting op. In ongedwongen sfeer spreken bekenden en onbekenden met elkaar. De leestafel, verzorgd door de Openbare Bibliotheek, biedt informatie over reparatiewerk en doe-het-zelf technieken. Er is koffie beschikbaar, thee en een koekje, plus limonade voor kinderen.

Garage Détom (Rhijngeesterstraatweg 42) heeft een sympathieke actie in het leven geroepen. Wie bij de Peutpomp benzine of diesel tankt, krijgt een zg Schenkbon. Die houdt in dat de garage voor iedere getankte liter één cent beschikbaar stelt voor een goed doel of vereniging in Oegstgeest. De klant bepaalt zelf waar de gift terecht komt door de bon in de ‘brievenbus’ van het betreffende doel of vereniging te stoppen. Een elektronisch bord bij de receptie toont meteen de score. Repair Café Oegstgeest is blij één van de organisaties te zijn die mag meedelen in de opbrengst van dit hartverwarmende gebaar.

Meer op twitter en facebook.

IMG_6135
Bezoeker en reparateur buigen zich samen over het mankement. Op die manier slaagt zestig procent van de reparaties bij Repair Café Oegstgeest op 28 maart in het Dorpscentrum.